Заснемане на Кръщене

Едно от важните събития в живота на всеки родител е решението да покръсти своето дете, за да приеме  Християнството. Този празник е мил и сърдечен момент за цялото семейство. Ето защо присъствието на професионален фотограф гарантира създаването на една изключителна, колекция от семейни спомени.

Като фотограф на вашето кръщене, аз ще се погрижа за пълната организация на фотосесията, така че вие и вашето семейство да можете да се наслаждавате на ритуала, без стрес или притеснения. Преди събитието, ще проведем подробен разговор, в който ще обсъдим детайлите на кръщенето, вашите очаквания и специфични виждания.

Снимането на кръщене отнема минимум 60 минути, като това време може да бъде увеличено ако пожелаете да ви придружа и на самото тържество след това. Не смятам за подходящо да ограничавам услугата фотография на кръщене в рамки, затова броят на снимките които ще получите е неограничен. Това в никакъв случай не означава, че ще ви предам хиляди еднакви снимки. Всяко семейство получава в краен резултат внимателно селектирана галерия с най-важните заснети моменти.

Всяка ценна усмивка и всяка незабравима сълза от този свят ден. Продължителността на заснемането зависи изцяло от вас и вашите виждания за деня.

ДИСКРЕТНО ПРИСЪСТВИЕ

Присъствието ми ще бъде дискретно и професионално, докато фокусът ми се запазва върху вас и вашето семейство. Ще уловя усмивките, сълзите на радост, топлината и значимостта на ритуала. Предпочитам да работя с естествена светлина без светкавици, в изчистен журналистичен стил, проследявайки естествения ход на кръщението. Ангажираността на фотографа винаги започва със снимки на подготвената украса и най-малките детайли като шишенца, кърпи, дрешки, пита и тн. И продължава с посрещане на гостите и начало на светлия ритуал. Непосредствено след края му организираме събирането на гостите за общи снимки със семейството и новопосрещнатото християнче.

Независимо дали първо ще се снима украсата или пристигането на гостите, за фотографа е важно да бъде на уговорения адрес малко по-рано, за да има време за подготовка. Тук е момента ако имате по-специални желания да ги споделите с мен, за да ги обсъдим и организираме заедно. С влизането в църквата аз избирам начална позиция, преди началото на самия ритуал. Ако имаме време преди пристигането на отчето в залата, можем да направим допълнителни снимки, докато изчаквате заедно с кръстниците отпред. Важно е да ми споделите ако ще присъства и видеооператор, за да имам представа с кого ще работя. Понякога, но не винаги в желанието си да работим заедно можем и да си попречим ако имаме правилна комуникация този момент лесно може да бъде избегнат.

КРАЙНИ СРОКОВЕ

След приключването на фотографския ангажимент ще можете да получите своите снимки в рамките на 20 работни дни. Грижливо селектирани, с малкото нужна обработка, точно толкова колкото да подсили усещането топлина и сплотеност.